Onur Coşkun Forum Sitesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Onur Coşkun Forum Sitesi

İzmir Gültepe Toros Paylaşımın Adresi
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Anket
Istatistikler
Toplam 50 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: inci

Kullanıcılarımız toplam 437 mesaj attılar bunda 378 konu

 

 Intel, Foxconn, Epox ve ECS 865/875 Anakart Toplu İncelemesi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
onurcoskun (ADMİN)
SİTE YÖNETİCİSİ
SİTE YÖNETİCİSİ
onurcoskun (ADMİN)


Erkek
Mesaj Sayısı : 379
Yaş : 39
Şehir : izmir
Tecrübe puanı : 56311
Kayıt tarihi : 12/03/09

Intel, Foxconn, Epox ve ECS 865/875 Anakart Toplu İncelemesi Empty
MesajKonu: Intel, Foxconn, Epox ve ECS 865/875 Anakart Toplu İncelemesi   Intel, Foxconn, Epox ve ECS 865/875 Anakart Toplu İncelemesi Icon_minitimeC.tesi Nis. 04 2009, 17:05

2006
Mesajlar: 0
Üye No: 2880
Ünvan
Tecrübe Puanı: 0
Rep Puanı : 77418
Rep Derecesi : kimsesiz_meşut has a reputation beyond reputekimsesiz_meşut has a reputation beyond reputekimsesiz_meşut has a reputation beyond reputekimsesiz_meşut has a reputation beyond reputekimsesiz_meşut has a reputation beyond reputekimsesiz_meşut has a reputation beyond reputekimsesiz_meşut has a reputation beyond reputekimsesiz_meşut has a reputation beyond reputekimsesiz_meşut has a reputation beyond reputekimsesiz_meşut has a reputation beyond reputekimsesiz_meşut has a reputation beyond repute
İletişim
kimsesiz_meşut - MSN üzerinden Mesaj gönder


Tanımlı Intel, Foxconn, Epox ve ECS 865/875 Anakart Toplu İncelemesi
--------------------------------------------------------------------------------



Firmalar 915 ve 925 anakartlarını piyasaya sürdüler ancak bu anakartlar genelde DDR2 desteğinin yanısıra, PCI Express tabanlı ekran kartlarını destekliyorlar. Hem DDR2 bellekler, hem de PCI Express ekran kartları henüz adam gibi bulunmadıkları gibi performans artışı da şuan için kaydetmiyorlar.
Geçtiğimiz günlerde incelediğimiz A-DATA Vitesta belleklerle size 865 serisinde DDR2'den daha hızlı bellek performansını DDR2'den daha ucuza alabileceğinizi gösterdik. PCI Express ise henüz yazılım desteği olmadığından ekran kartlarına bir avantaj sağlamıyor. Dolayısıyla 865 ve 875 serisi anakartların pabucu dama atılmadı. Hala çok mantıklı seçenekler. Çıktıkları günden beri sizlere bu anakartları tanıtıyoruz. Bu yazımızda tanıtmadığımız son anakartları da tanıtacağız ve tahminen bunlar son 865/875 yazılarımız olacak ekstra bir durum olmazsa.
Elimizde beş adet anakart var. Intel 865G anakartını gönderdi. Foxconn hem 865PE hem de 875P anakartlarını yolladı. Epox'un 865PE anakartı da var. ECS ise genelde sade anakartlar üretirken bu sefer bir istisna yapmış ve oldukça 'dolu' bir 865PE anakart göndermiş.
Intel'den başlayalım.
Intel D865GRH - Genel Özellikler

Soket 478 533 & 800MHz Intel Pentium 4/Celeron işlemcilere destek
Mikro ATX yapı
Intel®️ 865G
Intel®️ ICH
Hyper Threading Desteği
Dual DDR/266/333/400 Desteği
Max kapasite: 4 GB
AD1985 6 kanal ses çözücü
2 x Serial ATA
2 x UDMA ATA 100/66 Bus Master IDE
4 adet USB 2.0 port
1 adet AGP 8x
3 adet PCI slot

Anakart mikro ATX formatında. 865G yonga setini taşıyor. Yani entegre ekran kartı var. Sadece görüntü almaya yarıyor. Kuzey köprüsünde pasif soğutma var. Soket etrafı çok temiz. İri soğutucular takılabilir. Güç bağlantılarından biri burada. Kablosu işlemci fanının üstünden geçecek. Ama kasaya tutturulabilir bu kablo. Toplam üç adet olan fan bağlantı noktalarından biri soketin yanında işlemci fanı için bekliyor. Diğeri ise ses çıkışlarının arkasında.

Anakart, yonga setinden dolayı Dual DDR ve DDR400 bellekleri destekliyor. Toplam 4GB bellek takabiliyorsunuz. Bellek slotlarında renklendirme yapılmamış. Dual kullanım için ikili grupların her birinde en az bir adet bellek olmak durumunda. Diğer güç bağlantısı da buraya konmuş. Yeri iyi.

Alt tarafta güney köprüsünü görüyoruz. İki adet SATA portu da burada. RAID desteği yok. Yine bu bölümde Infineon TMP yongası var. Bu konuya detaylı şekilde döneceğiz birazdan.

Anakartın arka panelinde standart giriş çıkışların yanında 6 kanal ses çıkışı ve ve dört adet USB2.0 port var. Geri kalan dört portu kullanabilmek için konnektör almanız gerekecek. Ancak iyi kasalarda konnektör geliyor.
Gelelim TMP yongasına.

Nedir bu Infineon TMP yongası?
Anakartı diğerlerinden ayıran bir özellik var. Bu anakart tamamen veri güvenliği için düşünülmüş. Güvenlik Infineon üretimi bu yonga sayesinde donanım tabanlı. Yazılım da Wave Systems tarafından sağlanıyor.Trusted Computing Group, yani TMP yongasıyla paralel çalışan yazılım hem network'ten yaptığınız veri transferlerini, tüm anakartlar aynı özelliği desteklemeli, hem diskinizde bulunan verileri şifreleyerek koruma altına alıyor. Şifrelenmiş veriler diskiniz çalınsa bile başka bir sistemde görülemiyor. Donanım bazlı korumanın iyiliği bu.
Sistemin yazılımı oldukça kullanışlı. Wave Sytems'ın Embassy yazılımı üç temel bölüme ayrılmış.
Documant Manager
Bu program şifrelenmiş döküman ve klasörler arasında dolaşmanızı ve yönetmenizi sağlıyor. Ofis yazılımına entegre olabiliyor. Şifreleme işi çok kolay. Örneğin bir klasörü tutup "vault", yani kasaya atıyorsunuz. Kasaya giren her şey hemen şifreleniyor. Şifre girilmeden ulaşılamıyor. Document Manager yazılımı ile şifreli ve şifresiz dökümanlar arasında dolaşabiliyorsunuz.
Private Information Manager
Adı üstünde kişisel bilgilerinizin güvenliği bu bölüme giriyor. Örneğin web sitelerine girdiğiniz kullanıcı adınız ve şifreniz bu sistem sayesinde güvende oluyor. Yüzlerce internet sitesi için bağlantı hesaplarınız güvenli şekilde kayıtlı tutuluyor. Girmek istediğiniz siteyi favori listenize ekliyorsunuz. Site hesabınız bu siteyle ilişkilendiriliyor. Bu sayede sistem girdiğiniz siteyi tanıyor ve hemen o site için gerekli hesabınızı kayıtlardan bulup giriyor.
Bunun bir ileri ayağı ise kişisel bilgilerinizin yanında kredi kartı bilgilerinizin de saklanması. Herhalde kimse kredi kartı numarasını sisteminde saklamaz. İhtiyaç olduğunda ezberinizde değilse çıkarır yazarsınız. Ancak PIM sayesinde kredi kartı numaranızı sisteminizde güvenlik çemberi içinde saklayabilirsiniz. Kullanmanız gerektiğinde çok hızlı bir şekilde kayıtlı numaraya erişip ilgili siteye örneğin bir alışveriş sitesine girersiniz. Yine buna paralel olarak kişisel bilgilerinizin sisteminizde bulunması netten herhangi bir form doldururken de işinize yarıyor. Bilgiler sisteminizde hazır olduğundan PIM sayesinde netteki forma çabucak aktarılıyor. Dakikalarca uğraşmıyorsunuz. Bütün bu otomatik işlemler size sorulmadan otomatk olarak gerçekleşebileceği gibi tamamen sizin kontrolünüzde de gerçekleşebiliyor.
Sistemde güvende bulunan tüm bilgilerinizi isterseniz bir USB depolama cihazı ya da hazıfa kartıyla alıp, TMP yongalı bir başka anakart kullanılan sisteme aktarıp kullanabilirsiniz. Ayrıca bu bilgilerin yedeğinin de alındığını belirtelim.
Smart Signature & Smart Safe
Başta PDF olmak üzere her türlü dökümanı güvenli bir şekilde sistemde saklayabilirsiniz. İzni olmayan kimse bu dökümanlara erişemez. Ayrıca yazılım dijital imza yaratmanızı da sağlıyor. Bu sayede net üzerinden geçerli bir anlaşma imzalamak mümkün oluyor.
Minik bir yonga, Embassy suit ile birleşince güvenli bir çalışma ortamı sunuyor. Özellikle şirketler ve net üzerinden çalışanlar bu tarz bir sistemi uygun fiyata kurarak hemen güvenli çalışma ortamına geçebilirler. İş için önerdiğimiz Mini PC'lerde 865G kullanıyoruz. Önemli bir fiyat farkı ödemeden çok sağlam bir güvenlik alt yapısına geçmiş olacaksınız.
BIOS

Intel BIOS'ları genelde sadedir. Bu anakartta da değişen bir şey yok. Yine de bellek ince ayarları var. Voltaj ayarları yok. Anakart overclockçular için değil.
Kutu ve İçerik

Ürünün kutusu klasik Intel kutularından.

Kutudan standart kablolar dışında SATA veri kablosu çıkıyor ama elektrik kablosu yok. Intel'in bu detayı atlamaması gerekirdi. Kutudan çıkan CD'de sürücü ve güvenlik yazılımı var.
Ürünü Armada getiriyor. Fİyatı 110$+KDV.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://onurcoskun.hareketforum.com
 
Intel, Foxconn, Epox ve ECS 865/875 Anakart Toplu İncelemesi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» En pahalı anakart
» En Küçük Anakart
» biostar'dan ddr-3 destekli anakart
» Anakart Üzerinde Yer ALan BirimLer
» Intel Ve Amd Savaşi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Onur Coşkun Forum Sitesi :: BİLGİSAYAR :: DONANIM :: Anakartlar-
Buraya geçin: